Pages

Thursday, September 08, 2011

Rengit 3: Kedai Barang Terpakai

Kalau ke Rengit, memang tak sah kalau tak limpas di kawasan yang menjual barangan terpakai. Kedudukannya agak tersorok sedikit, di belakang pasar awam Rengit. Kalau kau dari arah Benut, kau akan jumpa balai polis rengit di sebelah kiri kau. Masa tu, kau boleh perlahankan kenderaan. Kemudian, kau jeling-jeling ke kiri sampai kau lihat Agrobank. Kau masuk simpang selepas bangunan Agrobank tu. Kemudian, kau terus dan jumpa kawasan yang menjual barang terpakai. Jangan kau sangkakan tempatnya teratur dan tersusun. Kawasan itu agak berselerak.








Macam-macam barang kau boleh jumpa kat sini. Dari mainan budak sampailah ke perabot jati. Semua ada. Cuma nak cari tu ada jenuh la sikit. Yang penting kat sini kena pandai tawar menawar dan mainkan emosi peniaga. Hahahahah. Satu set home theater siap dengan amplifier dengan DVD player RM450 sahaja. Tu belum tawar lagi tu! Huhuhuhuh

Tahukah anda? #MPHOnlineMM menyediakan perkhidmatan pembelian buku secara online. Dah cuba ke? Canggih tau!.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin