Pages

Monday, November 10, 2008

Mari Beristinjak!!!

Lama aku perhatikan perkara ni. Makin tinggi bintang sesebuah hotel, maka makin kuranglah kemudahannya untuk pengguna Melayu/Islam macam aku ni. Contoh, tandas.


Masa aku menginap di The Summit Subang, amat sukar bagi aku untuk bercebok. Selepas membuang air besar, aku terpaksa mengesat sisa-sisa yang tertinggal di b****t aku menggunakan tisu tandas. Huh! Sungguh pelik rasanya. Huhuhuhuhu. Kemudiannya barulah aku membasuh b****t ketika mandi. Uih! Sungguh syahdu...


Ataupun aku boleh saja bercebok di sinki mahupun tab mandi dengan gaya yang amat hodoh...

14 comments:

PakciQue said...

Huhuhu..memangs selalu camtu..aku memang tak suka kalo tandas hanya menyediakan tisu shj..

Hmm..tp kan hose shower tu boleh tarik..aku biasa gunakan hose shower je..tp xde la aku mencangkung dlm tub..

roshaizul said...

masalah paling besar. shower tuh tak boleh tarik!!!

mohdfaizrazali said...

untuk pengetahuan ko jam...org skg ni tgk ke arah tandas tanpa air....atau dry toilet...nk tau sbb aper..?kat malaysia ni ko tgk...tandas yg byk punca air ngan tandas yg takde sumber air...maner bersih..?kompom yg tak de sumber air....kat negara maju,semua toilet dia org dh byk 'drytoilet'....ade yg siap berkapet lantai dia,senang kata mcm bukan tandas aa...mcm bilik tdo...

PIKIRSENDIRILAH said...

ape ni duk cite hal dalam sluor..nak makan kepek johor pun tak berape lalu.uweek

mazudi said...

bukan ada dorang letak gelas kaca dua bijik kat atas sinki tu ker? Pakai jer la gelas kecik tu buat cebok.
haha

roshaizul said...

mohd faiz,
kan dalam Islam bersuci mesti menggunakan air. Kalau takde air, baru boleh beristinjak.

en, zul a.k.a pikirsendirilah,
sekadar berkongsi pengalaman... supaya boleh dijadikan sempadan...

mazudi,
wah! mesti ko biasa buat ni. huhuhuhuhu

mohdfaizrazali said...

so...dlm toilet tu dah tak de air...guna la istinjak...hehhehe...eemmm...jam...hr tu ade teknision bahan kim salam...abg yg pakai spek jatuh ke bawah skit tu...dia ingat lagi semua housemate kita...hehhehe

roshaizul said...

tarmizi ek? tu sepupu aku da....

zairi said...

harrrghh...lu bikin aku nak terjeluex ar...!!!

roshaizul said...

owh, lupa aku nak bagi tau ko zairi. jangan baca post ini ketika makan atau sesudah makan

apis17 said...

series aku rela tahan b***k kalau kat pasaraya kat KL yg duk praktis dry toilet nih..

kat otel biasa la.. cawan jer caranya hehe..

roshaizul said...

huhuhuhuh. aku tak boleh tahan b***k beb!

sufian said...

kalu kat mandarin hotel kat kl lagi haru.. masuk2 jek, tisu takde, paip takde, langsung takde sumber air utk basuh.. rupa2 ambik tisu jer masa kat pintu masuk toilet.. kalu dah terkencing dulu tu alamat tak basuh jer lah.. maklum ler.. mandarin hotel

roshaizul said...

huhuhuhuh. itu lagi haru!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin