Pages

Tuesday, April 21, 2015

I-Deal Halal Mart Dungun

Bukan sahaja pejabat dan rumah kena housekeeping. Komputer pun kena house keeping juga. Aku, kalau ada apa-apa projek yang guna laptop ini, memang fail berterabur, bersepah. Kadang-kadang 2-3 minggu tak off laptop. Main tutup lid sahaja.

Owh, itu memang amalan yang tak bagus. Yang bagusnya, selepas apa-apa projek itu, aku akan housekeeping fail dalam laptop ini. Lalu, tidak tersengaja terjumpa gambar lama.


Ini gambar puasa tahun lepas. Gambar I-deal Halal Mart Dungun. Ingatkan nak tulis pada tahun lepas itu juga. Tapi, kealpaan melanda. Baru tahun ni nak tulis. Hohohohoho. Sekarang ni pun signboard kedai ni dah bertukar!

Ok, kedai ini terletak di lampu isyarat Pak Sabah. Kalau kau dari Gong Pasir, kau akan nampak kedai ini di depan kau masa berhenti di lampu isyarat. Tapi, kalau kau dari Bandar Dungun, kedai ini terletak sebelah kanan kau.

Kedai ini sederet dengan sebuah kedai basikal dan kaunter bas Sani Express. Memang senang sangat nak jumpa kedai ini.

Kedai ini bukan macam kedai runcit biasa. Ia unik. Ia menjual barangan runcit Muslim yang Insya Allah halal, baik dan bersih. Kalau kau nak memboikot barangan Yahudi secara intensif, boleh sahaja kau mencari produk alternatif di kedai ini. Juga, kalau kau taknak pergi Pok Eng Teng, Nirwana, atau Mydin, boleh sahaja kau pergi ke kedai ini. Barangnya cukup lengkap.

Ataupun kalau kau mencari barang seperti di Kedai Ajees, tapi malas nak ke Kuala Terengganu, boleh juga ke kedai ini. Kau boleh pilih pelbagai kurma dan makanan kering timur tengah. Bukan itu sahaja, rempah dan makanan dari timur tengah juga boleh didapati di sini.

Kalau kau kali pertama ke sini, aku syorkan kau jadi ahli dahulu. Boleh dapat sedikit diskaun pembelian. Hohohoho.

Info aku mungkin tak lengkap di sini. Kalau kau nak update terkini mengenai kedai ini, boleh LIKE fanpage I-deal Halal Mart Dungun. Maklumat produk baru, promosi dan sesi food test boleh diperolehi di page tersebut.

Ok, sebagai penutup, nah aku belanja gambar lama kedai ini. Hohohoho





1 comment:

i-deal halalmart said...

syukran jazilan tuan atas promosi dan hebahan yang baik ini..moga rezeki tuan sekeluarga berkat dan melimpah ruah :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin