Pages

Thursday, June 25, 2009

Duit Jatuh Ke Riba

Kalau kau nak tahu, aku mengalami krisis kewangan yang sedikit serius di kala ini. Tetapi tidaklah sampai aku meminjam Ah Long. Juga, tidaklah sampai aku terdetik ingin merompak bank atau menjual daun ketum. Masih lagi juga aku menderma seringgit dua di masjid atau peminta sedekah.



Sebenarnya, kau harus faham, redha dan syukur dengan rezeki yang Allah beri kepada kau. Percayalah, kalau kau ada niat untuk berkahwin, pasti akan ada rezeki kau di situ. Tapi, kau juga harus ada usaha, bukan mengharapkan duit jatuh ke riba.



Owh, agak serius bunyinya perenggan di atas. Sebenarnya aku baru saja mendapat cek dari Nuffnag. Taklah banyak. RM50 sahaja. Tapi cukuplah untuk aku beli songkok 4.5 inci tingginya....


6 comments:

oranglidi said...

uik? gile best.. hebat a.. macamna lu buat e? nak jana duit gak!

roshaizul said...

macam advertlets gak. kat blog kau kan ada

Lieza said...

wooo.. tahniah... dh dapat duit...
pasni aku akan rajin klik nuff ko k..

aku pon mengalami krisis kewangan yg kronik gak.. maklum ler hb tak keje...he3

erk.. kenduri bila?? kt bdr tenggara buat ker?

roshaizul said...

buat, 19/7 jemput la datang. bagi emel kat 019-7223166. nanti aku bagi e-kad

Duit jatuh keriba said...

Tahniah.. best lah... aku dah setahun lebih buat google adsense.. tapi tak pernah dpt apa lagi pun... uwaaaaa.... sekarang baru USD6.63 ja..

roshaizul said...

cuba lagi bro

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin