Pages

Saturday, March 24, 2012

Ulasan Buku: Master Your Mind, Design Your Destiny (Edisi Bahasa Melayu)

Ini motivasi yang sangat sarat. Macam-macam idea, kisah inspirasi dan cara untuk berjaya dipaparkan. Penulisnya Adam Khoo, seorang warga Singapura. Buku ini jadi best seller, tidak hanya di Singapura, tapi di seluruh dunia.

Kalau nak review buku ini, sangat panjang. Harganya (RM39.90) adalah sangat berbaloi dengan kandungannya. Juga, apabila membaca buku ini, kau perlu sediakan pen/pensil, sebab banyak latihan yang perlu dibuat!

Menariknya, buku ini, walaupun padat dengan fakta dan ilmiah, tapi persembahannya sangat santai. Jadi, kau akan lebih mudah memahami praktik NLP.

Menarik lagi, tulisan Adam Khoo ini adalah berdasarkan pengalaman beliau. Asalnya, pada zaman persekolahan, beliau adalah murid yang paling lemah di sekolah yang paling lemah. Dengan azam dan cara yang betul, beliau memperolehi keputusan yang cemerlang pada peperiksaan akhir persekolahan (macam SPM). Kecemerlangan diteruskan bilamana beliau menjadi jurulatih NLP termuda, pada usia 23 tahun.

Semua kejayaan beliau itu adalh berdasarkan kemampuan beliau menguasai dan memanipulasi MINDA beliau. Dan itulah yang ditulis dalam buku ini.

Sekali lagi ditegaskan, ilmu dalam buku ini, melebihi nilainya!


No comments: