Pages

Wednesday, March 05, 2014

Idea Strategi dan Pemasaran Online

Selain mengajar, aku juga ada berbisnes di internet. Secara kecil-kecilan. Cap ayam. Komang spanar. Ada masa banyak. Ada masa tak ada langsung. Bergantung kepada tahap kerajinan aku. Menariknya, dalam bidang ini, kalau kau rajin bulan ini, bulan depan baru kau dapat hasilnya. Ianya tidaklah serta merta seperti menjual kerepek. Hohohohoho

Teknologi dalam bidang ini juga sangat cepat berubah. Bukan sahaja teknologi, teknikal dan taktikalnya juga perlu sentiasa berubah supaya bakal pelanggan tak bosan.

Justeru, amat penting untuk aku sentiasa berada dalam gerabak yang betul. Untuk itu, ada juga aku menyertai seminar, kursus, webinar serta membeli ebook untuk memastikan pengetahuan aku dalam bidang ini adalah yang terkini.

Tapi, untuk menyertai seminar atau membeli ebook, memakan kos yang tidak murah. Seminar yang paling murah pun sekitar RM50-RM100. Yang sampai beribu ringgit pun ada! Memang rasa bebankan? Lebih-lebih kalau kau baru berjinak-jinak dan tiada modal yang besar.

Tapi, ada juga sebenarnya seminar dan ebook percuma. Tapi, jarang ada yang berkualiti.

Jarang bukan maksud tiada. Masih ada yang berkualiti. Malah, sangat berkualiti. Macam ebook ini.
http://bit.ly/1l0CFrh 

Biasanya, kalau ada ebook percuma, aku akan baca sekali lalu. Kalau rasa macam longkang, terus aku delete. Tapi, yang ini aku terus nak print! Kena betul-betul baca ni. Isi dia bukan calang-calang. Banyak idea-idea bernas pemasaran dalam ebook ni. Bukan satu, tapi 127!

Selain itu, membaca buku ini sangat santai. Bahasa mudah. Tidak bombastik. Tidak skema. Tapi masih menggunakan Bahasa Melayu penuh.

Juga, buku ini pada hemat aku sangat sesuai bagi orang baru atau orang lama dalam pemasaran internet.

Membebel panjang pulak aku. Mesti kau tak sabar nak bacakan? Hohohohoho <<< Macam poyo ayat ini.



Terus terang aku cakap, aku dapat RM1 kalau kau muat turun ebook tu. Hahahaha best tak aku?

Kalau kau nak dapat juga RM1 kalau orang download melalui link kau, kau boleh daftar juga melalui link yang sama.

Terus terang sekali lagi. Aku dapat 20 sen kalau ada orang download dari link kau. Hahahahah! Best tak aku?



2 comments:

orangkayabertaqwa said...

banyak pulak info aku kena isi.. baik ko printkan.. bagi aku, aku bayar rm10.. lagi huntung ko tahu...

roshaizul said...

Hahahaha. Malas aku nak printkan

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin