Pages

Sunday, July 13, 2008

Kursus Kad Hijau CIDB

Pada satu pagi Jumaat yang nyaman. Tatkala aku sedang diulit mimpi.

Kring...kring...kring

Aku: Hallo!
Taufik: Wei Jam! Bangun!
Aku: Assalamualaikum!
Taufik: Waalaikumusalam.....
Aku: Apa hal Fik?
Taufik: Wei, bangun! Gi kursus
Aku: Kursus? Kursus apa? Aku tak tau pun
Taufik: Kursus Kad Hijau CIDB. Ko ganti orang. Nak tak?
Aku: Apa faedah aku dapat?
Taufik: Dapat safety helmet, booklet panduan keselamtan, kad hijau dan insurans nyawa 2 tahun.
Aku: Kena bayo ke?
Taufik: Tak payah. Poli kita dah bayokan dah. RM50 sorang
Aku: Kursus kat mana?
Taufik: Kat poli kita ah?
Aku: Poli kita?
Taufik: Politeknik Dungun!!! Dekat Dewan Kuliah Awam
Aku: Lagi 10 minit aku sampai!!!


Aku pun mandi, bersiap lebih kurang dan terus pegi kursus tu. Menarik gak. Banyak tips dan ilmu pasal keselamatan di tapak binaan. Dan yang paling best, makan free aku hari tuh! Huhuhuhuhu.

5 comments:

myDungun said...

Blog anda telah dilink oleh www.mydungun.net

roshaizul said...

thanx bro. nanti aku belanja ko teh dangdut!!!

Syam said...

kalau pergi kursus, part paling best adalah makanan free dan sodap. part paling busan, dengar ceramah. ngantok!

cheers,

syam @ http://aeropama.com

mazudi said...

Aku rasa aku ada jugak la ikut kursus CIDB ni dulu dulu.

Ada laa rasanya.

roshaizul said...

syam,
tapi kursus CIDB yang aku gi ni best. heran aku, sebab aku tak ngantuk. mungkin sebab cik siti yang cun memberi ceramah....

mazudi,
kalau nak tau ko kompom gi, pastikan ko ada kad hijau!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin