Pages

Tuesday, August 30, 2011

Kerepek dan Hari Raya

Pada aku, amat sinonim antara kerepek dan hari raya. Tak tahu di tempat lain, kalau di Johor, amat biasa tetamu dihidangkan kerepek berbanding biskut raya. Rasanya, kerepek raya menjadi pilihan kerana ia rangup dan enak dimakan secara ringan dan santai.
Sementelaah aku berasal dari Johor dan menetap di Terengganu, aku mengambil kesempatan untuk menjual kerepek Johor di Terengganu. Pada mula perniagaan, aku hanya membeli 10kg kerepek sahaja. Dari 10kg itulah perniaggan kerepek aku semakin maju. Terbaru, raya tahun 2011 ini aku bersama Pn. Nurul berjaya menjual lebih kurang 500kg kerepek.
Terima kasih kepada semua agen dan pelanggan kerepek kami di sekitar Dungun, Kuala Terengganu, Setiu dan Kuala Berang. Harap dapat membeli dengan kami pada masa akan datang. Huhuhuhuhuhu


Puasa tahun ini agak meletihkan kerana perlu membungkus 500kg kerepek dan terpaksa dua kali pulang ke Johor menggunakan mpv keluaran Malaysia. Rasanya, kos menjadi tidak efektif apabila kami berbuat demikian. Kami menjangkakan untuk menyewa lori pada musim raya akan datang.
Pada hari raya haji nanti, kami juga bercadang untuk menjual kerepek. Jadi, sesiapa di sekitar Dungun, Marang dan Kuala Terengganu yang berminat untuk menjadi ejen, jangan segan untuk hubungi aku, Nizam di talian 019-7223166. Nanti aku jelaskan tentang komisyen dan syarat-syarat nak jadi ejen. Yang penting, TAK PERLU MODAL beb! Huhuhuhu
Akhir kata, kepada semua pembaca blog ini diucapkan Selamat Eidulfitri. Semoga raya kali ini diberkati. :-)

No comments: