Pages

Saturday, January 12, 2013

Kamdar Dungun

Kini, Makcik Semah, Kak Jah dan Nek Wok tidak perlu lagi menaiki bas SP Bumi ke Kuala Terengganu semata-mata untuk membeli kain di Kamdar.

Juga, Nurul, Huda dan Normala Samdin tidak boleh lagi memberi alasan ingin melihat kain di Kamdar, walhal ingin menonton wayang di Mesra Mall.

Kini, Kamdar telah dibuka di Dungun. Lokasinya bersebelaha Masjid Biru dan sejalan dengan Imtiyaz Dungun. Atau kalau kau susur keluar dari Mydin Dungun, kau akan berjumpa dengan Kamdar Dungun.

Sebelum ini orang Dungun terpaksa pergi ke kedai kain Rose yang harganya murah tapi kainnya agak seperti kain era awal 2000-an. Juga terpaksa pergi ke kedai kain Selamat yang harganya tak selamat untuk poket kau. Kemudian ada juga Laila Rawas yang kalau aku datang dengan berselipar dan seluar senteng sebelah dengan kelat mereka akan melihat kau atas ke bawah, 4 kali.
Tidak tahu bagaimana prestasi Kamdar Dungun. Tapi, pada hemat aku selama berkecimpung dalam urus niaga kain, mana-mana Kamdar lebih kurang sama. Jurujualnya biasa sahaja, tapi pilihan kain banyak dan harganya sedikit murah. Kedai kain terbaik pernah aku pergi adalah kedai kain Maideen, di hadapan Pasar Besar Kedai Payang.

Owh, lupa nak beritahu ada SALE sempena pembukaan Kamdar Dungun. Juga, ada DJ yang akan menghiburkan kau semasa membeli-belah di sana!

1 comment:

Luluq Alway said...

No thanks... I prefer laila rawas bab kain dye cantik n murah.. pelayan dye pn lyn dgn baik x de yer lah jeling2... Pndai2 jer wat cerita (kalu nk dptkan keuntungan. . Not this way) i also like kamdar gak tpi mhl sngt... Pelayan dye jgk mcm x nk lyn jer... Maybe diorang tgk aq ni mcm org x xde taste kot tpi lantak la aq yg nk belikan bkn dia..