Pages

Monday, July 13, 2009

Pulau Redang

Jari masih sangat merah, hati masih sangat riang, tetapi tubuh terasa sedikit letih, dan otak terasa begitu kusut. Begitulah keadaan aku beberapa hari selepas berkahwin.

Nasib baik Pn. Nurul telah menempah pakaj percutian 3 hari 2 malam di Pulau Redang. Dapatlah juga aku melegakan fikiran dan badan.

Kami naik bot dari jeti Shahbandar di Kuala Terengganu. Perjalanan air selama lebih kurang sejam setengah tidaklah begitu memenatkan. Suasana dalam bot itu semacam menaiki kapal terbang Air Asia rasanya.

Kami mendarat di Pasir Panjang dan menginap di Lagoon Resort. Difahamkan, hanya resort itu yang mempunyai tukang masak beragama Islam.

Suasana di Pulau Redang itu sangat menakjubkan. Pasirnya sangat putih dan halus. Airnya sangat tenang dan biru. Bila bermain di gigi pantai, boleh nampak dengan jelas ikan-ikan yang comel. Kembali ke asas >>> itu Allah punya kuasa.

Tapi, ketenangan di Pulau Redang itu sedikit terganggu kerana ramai sekali gadis dan nenek mat saleh yang berbikini. Dan, bikini mereka itu tersangat seksi; hanya menutupi puting dan alur di bawah itu sahaja. Sesekali tertengok, takpe, itu rezeki namanya. Huhuhuhuhu

Teringat sewaktu bersekolah agama di Johor dulu. Ustaz sedang mengulas tentang kewajipan menundukkan pandangan. Beliau berkata
Tengok sekali .... rezeki
Tengok 2 kali .... haram
Kemudian ada yang bertanya, "kalau tengok 3 kali ustaz?"
"Haa!!! Dalam badan awak memang ada SETAN!!!"

Kembali ke cerita asal.

Tidak banyak aktiviti kami di Pulau Redang. Cuma kami lebih banyak meluangkan masa berbual-bual tentang kehidupan sambil berjalan atau duduk saja di tepi pantai. Sesekali kami memikirkan juga visi dan misi kehidupan kami.

Kami juga melakukan snorkling, melihat hidupan laut yang begitu jinak. Mengelupur juga aku ketika cuba mengapaungkan diri.

Aku terasa macam post ni tak best je. Jadi, untuk menambahkan ke'best'an post ini, aku selitkan beberapa keping gambar di Pulau Redang...












5 comments:

adanz said...

xde pun gambo gadis n nenek mat salleh tu?

♥ PinK HeL ♥ said...

pehh...gler rindu aku nak masuk blog nie...tapi apa bole buat..bz giler ya amat..huhu......

roshaizul said...

adanz,
huuhuhuhuhu. sensored beb

halena,
jangan kau ngada2 nak rindu pulak. aku sudah berkahwin. huhuhuhu

Lieza said...

slm bro.. besh tak alam rumah tangga?
pasni cpt2 amek penyakit mcm aku ni ltk kat wife tur ( penyakit buatan suami )

tapi post nie tak nampak pon gambo pengantin? tak aci btol!!

♥ PinK HeL ♥ said...

kuota tuk 3 org tu masih kosong....hahahahha!!!!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin