Pages

Monday, June 23, 2008

Aku Di Bandar Tenggara

Fuh....bestnya cuti. Relek jer. Takde perkara yang boleh mengusutkan kepala aku. Huhuhuhuhuhuh

Aku sampai Bandar Tenggara Khamis petang. Besoknya, Jumaat, aku gi beli rumah kat Taman Anggerik, Bandar Tenggara. My first house! Huhuhuhuhuhu. Mula-mula ingat nak beli yang biasa jer, RM78,888, tapi atas nasihat mak, bapak, dan awek aku serta salesman tuh, aku terbeli rumah harga RM125,888. Huhuhuhu. Rumah corner lot, luas binaan 916 kaki persegi, luas halaman 1440 kaki persegi. Tapi bukan freehold. Aku pakai loan gomen. RM710 sebulan selama 25 tahun! Banyak gak ek RM710 tuh. Ini bermakna aku harus menggiatkan lagi bisnes kerepek aku!!!!

Sabtu, aku mengulor kat rumah. Sampai mak aku tanya, "ko tak penat ke Jam asik baring ngadap TV tu?"

Ahad, semalam, aku pergi kenduri kahwin kat Ulu Pengeli dan Bandar Tenggara. Dan seperti biasa aku akan ditanya soalan "Engko bila lagi Jam?"

Isnin, hari ni. Tadi aku tolong adik aku jual "Air Naga" kat sekolah dia, SMK Bandar Tenggara. Aku tengok adik aku boleh handle, terus aku blah, gi CC dan tulis post ni. Huhuhuhuhuhu

6 comments:

en_me said...

wah bestnyer mengulor kat umah..

roshaizul said...

ye..mengulo suatu pengalaman indah

Lieza said...

em.. nk tya...

ko org bandar tenggara ker?
aku org belitong.. govt servant gaks..

aku pon niat nak beli kat anggerik tenggara tur.. tapi duit ciput lagi.. tak cukup..

tapi member aku budak inas tur beli yang 70++++ tur..

roshaizul said...

aah, aku org bandar tenggara. mak bapak aku duk bandar tenggara. tapi aku keje kat dungun sekarang..

Anonymous said...

assalamualaikum..saya yusri org bandar tenggara.feel free utk lawat www.friendster.com/yusryj...ada gambar bandar tenggara.

roshaizul said...

tq bro, nanti aku singgah blog ko tu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin