Pages

Friday, November 14, 2008

Cis!!! Aku Di Tag!!!

Aku ditag untuk kali ke-2 nya setelah ditag oleh Mazudi beberapa bulan nan lampau. Kali ini aku di tag oleh Pakcik (bukan pak sedara aku). Beliau menulis, mengatakan bahawa blog aku seronok dibaca....ermmmmm...

Dah la....aku tak nak melalut. Dah la tag ni panjang berjela....

1. What is the relationship of you and him/her?

Bakal isteri

2. Your 5 impressions towards him/her.

Banyak cakap (bagus la...aku pendiam)
Banyak makan (dia kata nak sama besar dengan aku...)
Banyak pandai (kadang-kadang jadi memandai je. huhuhuh)
Banyak tanya (sebab cita-cita beliau adalah untuk menjadi polis, namun tak kesampaian)
Banyak pikir (nasib baik kepala tak jadi botak)


3. The most memorable things he/she had done for you.

Owh! Terlalu banyak. Dan terlalu peribadi untuk ditulis di sini. (sebenarnya aku tak tau nak tulis apa. Huhuhuhu)

4. The most memorable things he/she have said to you?

Bila abang nak masuk meminang? (Duitnya tak cukup lagi la...)

5. If he/she become your lover, you will…

Soalan ini sudah tidak releven. Kerana beliau telah menjadi my lover. Dan pastinya aku akan membahagiakan beliau (geli-geleman aku bila jawab soalan ni. eiiii..hush....hush)

6. If he/she become your enemy, you will…

Aku akan termenung panjang.....

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on…

Skill memasak dan membuat minuman. Ini kerana, apabila beliau membuat air nescafe, rasanya menjadi seperti air susu. Lagi, apabila beliau membuat mee rebus, rasanya menjadi seperti mee sup. Nasib baik awek, jadi, aku telan je la....

8. If he/she become your enemy, the reason is…

Sebab aku la kot...

9. The most desirable thing to do on him/her is?

Aku kata beliau selekeh. Sebulan lebih juga beliau merajuk....

10. The overall impression of him/her is…

Mula pandai berdikari. Pandai menyesuaikan diri. Paling best beliau terima aku seadanya. Hinggakan beliau tak kisah menaiki Iswara aku yang laju itu walaupun tidak mempunyai penyaman udara dan radio!

11. How do you think the people around you will feel about you?

Entah la ek.. Aku pun tak tahu. Tak pernah buat bancian. Nanti aku minta tolong pegawai banci buat bancian pasal soalan di atas.

12. The character of you for yourself is?

Tak banyak cakap. Pendiam. Tenang. Agak berstruktur.

13. On contrary, the character you hate of yourself is?

Suka berlengah.

14. The most ideal person that you wanna be is?

Tiada. Aku nak jadi diri aku sendiri.

15. For the people who care about and like you, say something about them.

Mami dan Abah: Terima kasih banyak-banyak. Tiada apa dapat membalas jasa kalian.
Nurulhuda: Sabo ek, duit tak cukup lagi. Huhuhuhuhuhu
Adik-adik: Korang ingat aku garang sangat ke?
Kawan-kawan: Bila nak bayar hutang? Nasib baik aku bukan ahlong, kalau tak aku dah simbah cat merah kat kereta korang.
Cikgu-cikgu: Terima kasih sebab jadikan aku orang yang berguna.

16. Ten people to tag:

1. Mongkut
2. Irda
3. Adanz
4. Syam
5. Sarom
6. Keroro
7. Mazudi
8. Wanhamery
9. Serinditrimba
10. Apis17
.

17. Who is no. 2 having a relationship with?

Owh...aku tak tahu. Kena pergi blog dia.

18. Is no. 3 a male or a female?

Lelaki. Aku pasti!!!

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?

Sudah pasti. Kerana mereka berdua programmer yang berbakat

20. How about no. 5 and 8?

Rasanya ok kot. Sebab mereka pernah berjumpa

21. What is no. 1 studying about?

Tak tau la. Rasanya beliau sudah lama meninggalkan alam persekolahan.

22. Is no. 4 single?

Rasanya masih ada lagi 3 kekosongan. Huhuhuhu

23. Say something about no. 6

Banyak aku tau pasal Dungun melalui blog beliau

10 comments:

PakciQue said...

Thanks bro...

Sebab tu aku kata aku suka baca blog ko..sebab ko kaki merapu..hampir sama dengan aku..punca kuasa dua..

mongkut said...

Kalau ada orang aku tentang aku, katakan aku orang tua yang berjiwa muda - evergreen!

roshaizul said...

pakcik,
tetapi kerapuan kita ada manfaatnya

mongkut,
brapa tua bro? sempat tak layan sweet charity ngan black dog bone?

mazudi said...

Tunggu aku rajin dan cukup kawan aku kumpul 10 orang baru reply tags kau.

huh.. malas nya.

roshaizul said...

huhuhuhuhuhu, agak dapat membayang tempoh yang akau ko ambil utk menyelesaikan persoalan tag itu

serinditrimba said...

Wahai adik ku...

Udah ku lunaskan hutang tag mu itu...

adanz said...

huhuhu sesungguhnya aku insan yg lemah dan tak terdaya untuk melihat pun tag mu itu.. hahahaha betul kata pakcik rapuanmu sungguh bermakna...

apis17 said...

haha.. sedang menulis..

apis17 said...

and the password is

ijam

hehe.. post khas utk aku & kamu

roshaizul said...

cis! lambat gila ko nak jawab tag aku!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin